Search
Close this search box.

Cultuurverandering

Een alternatief werkzame aanpak voor duurzame verandering met behulp van de Viral Change™ methode

Behoefte aan een duurzame verandering in je organisatie?

lees dan hier over onze aanpak

Viral Change biedt een innovatief kader voor verandering. We laten zien hoe een combinatie van de juiste taal en frame, een klein aantal niet-onderhandelbare gedragingen tot een kritische motor van verandering kunnen leiden.

Viral Change

Een eerste stap

Als eerste stap is het nodig dat de organisatie en het management ziet dat verandering alleen duurzaam is als de verandering van binnenuit start. Dat er een intrinsieke motivatie is om een prettige inspirerende werkomgeving te creëren met elkaar. En dat er medewerkers zijn die hier echt energie in willen steken en dat zij er voordeel inzien vor henzelf en voor de rest van de organisatie.

Bottom up - top down benadering

Viral Change is het ontwerp van Leandro Herrero en zoals hij het benoemd: een alternatief voor langzaam, pijnlijk en niet succesvol management van verandering in organisaties. Het is dus een methode om een beweging op gang te krijgen in een organisatie die als het ware aanstekelijk is. Die als het ware als vanzelf zich zoals een virus verspreidt zonder dat het veel moeite kost.

Draagvlak bouwen voor change

Het geheim zit er in dat je aan de meest invloedrijke werknemers in een organisatie vaagt of ze de verandering zelf vorm willen geven. We noemen ze ook wel  ”influencers”. Binnen een raamwerk van kernwaarden dat is opgesteld door het management, worden de ”influencers” gevraagd om de kernwaarden te vertalen naar concreet zichtbaar gedrag dat zij graag zouden willen zien binnen de organisatie. Het start met een kleine groep (meestal zo’n 10% van de populatie) die plaatsneemt in een werkgroep en aan de slag gaat. Zij bouwen zelf mee en daarmee ontstaat er direct draagvlak voor de gewenste verandering en benut je alle kennis en ervaring van de medewerkers. 

Duurzame verandering

De verandering is duurzaam te noemen omdat de influencers als vanzelf het gewenste gedrag zelf laten zien. Be the change you want to see in your organization!

Wil je meer over deze aanstekelijke inspirerende veranderaanpak weten? Neem contact op met ons en we vertellen je er graag meer over.

Ella in gesprek met klant over 'Viral Change'

Onze aanpak

Intake

Het intakegesprek is altijd gratis. Samen identificeren we welk raamwerk er is en wat de basis voor de verandering zal zijn. En ook wat de gewenste uitkomst zal zijn.

Samenstellen van de werkgroep het Change team

Als de basis van waaruit we gaan veranderen staat (bijvoorbeeld de al gedefinieerde kernwaarden) dan identificeren we samen met de opdrachtgever welke keypersonen er zijn die ook intrinsiek gemotiveerd zijn. Vervolgens worden zij gevraagd de verandering te leiden. Het management team is er bij betrokken om support te geven maar neemt niet deel aan het change team. Wel later als de kernwaarden zijn uitgewerkt door het changeteam worden de teamleiders ( dat zijn vaak ook MT-leden) gevraagd om het gewenste gedrag verder te implementeren in de organisatie.

Koppeling maken met al bestaande doelstellingen

Het Change team opereert niet niet los van de (marketing)strategie die de directie en of management team eerder heeft vastgesteld.  We sluiten hier optimaal op aan om een zelfversterkend effect te bewerkstelligen.

Wat klanten over ons zeggen

Rafiek Dinmohamed
Rafiek DinmohamedProjectleider Korps Politie Aruba
Lees verder
"Ik wil graag mijn oprechte aanbeveling delen voor de cursus ‘Persoonlijk Leiderschap en effectieve communicatie’ die ik recentelijk heb gevolgd. Deze cursus heeft een diepgaand effect gehad op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. De doelgerichte inhoud, gecombineerd met boeiende interacties en praktische oefeningen, heeft mijn inzicht in leiderschap aanzienlijk vergroot. De trainer Ella bracht niet alleen waardevolle kennis over, maar wist ook een stimulerende en ondersteunende leeromgeving te creëren. Wat deze cursus onderscheidt, is de nadruk op zelfreflectie en praktische toepasbaarheid. De aangereikte tools en strategieën zijn direct toepasbaar in mijn dagelijkse leven, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Kortom, ik raad deze cursus ten zeerste aan aan iedereen die zijn leiderschapsvaardigheden wil versterken en een dieper begrip van zichzelf en anderen wil bereiken."
Jitze Koops
Jitze KoopsDirecteur EversPartners
Lees verder
"We werken ondertussen al enkele jaren samen met Ella, waarbij ze ons op verschillende facetten uitstekend heeft ondersteund. In de basis was het eerste vraagstuk het MT meer samenbrengen, waarbij ze coach voor ons allen is geweest en het zeker zijn vruchten heeft afgeworpen. Daarnaast is ze een vaste ondersteuning geworden op het gebied van algemene coaching, maar ook als sparring partner voor directie en HR en ondertussen mede vormgever van ons interne 'project kernwaarden', waarbij we van binnenuit 'viral change' willen bewerkstelligen. In de diverse vraagstukken die ondertussen aan bod zijn gekomen, staat centraal dat Ella zich in het vraagstuk, bedrijf, randvoorwaarden maar ook theoretische achtergronden verdiept en zo telkens ons op een prettige manier van goed advies voorziet."
John Fonteijn
John FonteijnDirector Group Asset Protection Ahold
Lees verder
" 'Action Learning' is een aanpak waarmee je verantwoordelijkheid kunt nemen en problemen kunt oplossen door gebruik te maken van jouw eigen innovatieve kracht. De trainingen waren zeer relevant en to the point om gezamenlijk de huidige problemen aan te pakken. We luisteren meer naar elkaar en werken nu beter samen. Uiteindelijk resulteerde het teamprogramma in hogere kwaliteit en bespaarde veel tijd en geld."
Willemijn Brouwer
Willemijn BrouwerAccount Manager DSM
Lees verder
"Ella is een dierbare coach dankzij drie prachteigenschappen: ze luistert zonder te oordelen, is confronterend en bemoedigend tegelijk én combineert haar intuïtie met bewezen onafhankelijke methodes zoals disc. Het is een cadeautje haar te hebben als spiegel bij het ontwikkelen van je loopbaan.’’
Raya Toubia
Raya ToubiaDirector Credly Advisors
Lees verder
"Ella supported our firm a couple of years ago through a leadership training. I was part of this training and really enjoyed it, while significantly benefiting from the various learning points. This training has shifted my perception on my career, refocusing my energy to the right places to support my career aspirations while making sure I managed my family life at its best. I can definitely say that the experience of this training with Ella has significantly supported my growth over the past 2 years both personally and professionally. It was a pleasure Ella and hope to interact with you on future trainings!"
Irene op den Buijs
Irene op den BuijsVoormalig Senior Manager PwC
Lees verder
"Ella was one of the instructors at a personal leadership training provided by my employer. I was so impressed with her knowledge, skills as coach, trainer, and personality that I decided to ask her to continue coaching me after the training ended. Ella has mastered a great balance between providing a client with advice, insights and information and letting the client figure things out themselves. This has helped me in identifying and utilizing my strongest personal traits and determining which route to choose in my career, so I can be at my best while really enjoying my work."
Mientje Brown
Mientje BrownDirector HR Oyster Bay Beach resort
Lees verder
"Ella Taal did a multi-day training session with the management team of the Oyster Bay Beach Resort. All managers had to complete an online personal communication style self-assessment. Ella did personal interviews with each manager. We then did one on one training with the management team. This training was awesome for our team building exercise. Would highly recommend this for any company wishing to empower their management team. This was simply amazing."
Toine Saris
Toine SarisDGA Saris & Partners Makelaars
Lees verder
“Wat we bereikt hebben, naast heel veel bijvangst, is dat we ons zeer bewust zijn geworden van onze persoonlijke behoeften. We hebben geleerd en ervaren dat deze behoeften niet onderhandelbaar zijn; en samen met onze talenten erg belangrijk zijn voor het vaststellen en behalen van onze persoonlijke doelen. Maar bovenal ben ik erg blij met de oprechte vriendschap die in 5 dagen tussen een man of 18 kan ontstaan. Het is een ervaring die ik niet had willen missen. Ik ben blij en trots om deelgenoot te zijn geweest .’’
Danique Hinsenveld
Danique HinsenveldQuote & Tender Manager Health Systems Philips Benelux
Lees verder
"De gesprekken met Ella gedurende mijn coachtraject waren prettig. Ella creëert een open en persoonlijke sfeer waarin niet geoordeeld wordt. Zo heb ik alles aan haar kunnen voorleggen wat ik wilde. Ella heeft mij inzichten gegeven, vooral door de juiste vragen te stellen en doormiddel van het DISC model hebben we de gesprekken gevoerd. De adviezen heb ik destijds altijd kunnen toepassen en dit doe ik nog steeds. Het zijn adviezen die ik altijd kan toepassen op elk moment in elke situatie. Ik zou haar zeker aanbevelen als coach!"
Raymond Selier
Raymond SelierEigenaar Brabavast
Lees verder
"Ella is een op en top professional die erg gedreven is om haar klanten maximaal te laten groeien. Haar inhuren vraagt lef want ze houdt iedereen een spiegel voor en windt er geen doekjes om. Maar wel altijd met respect en dat maakt dat zij waarde toevoegt in korter tijdsbestek dat anderen. Kortom; zij is de investering waard, jij of jouw bedrijf bent cq is die investering waard. Niet uitstellen, maar doen! 👍"
Previous
Next