Search
Close this search box.

Ons ´efficiënte´ levenOns hele (werkzame) leven is gericht op efficiency. We hebben in onze werkomgeving alles efficiënt ingericht, we parkeren onze auto zo dicht mogelijk bij de plaats waar we moeten zijn. We richten onze huizen en onze kantoren zo in, dat het ons het minste energie kost om erin te vertoeven.

Oeroud overlevingsmechanisme
Daar ligt ook een oeroud biologisch overlevingsprincipe aan ten grondslag omdat we toen zuinig moesten zijn met onze energievoorraad. Inmiddels zijn onze huizen en kantoren goed verwarmd en is er voldoende voedsel beschikbaarWe zijn wat te comfortabel gaan leven, en misschien wel meer dan goed is voor onze conditie en onze vitaliteit.

Vandaar ook dat we zoveel diëten, sportscholen en yoga studio’s bezoeken en het koude kunstje van Wim Hof als poging ondernemen om de balans te herstellen.
Te comfortabel en te efficiënt leven gaat nu dus ten koste van onze conditie en van onze vitaliteit. De Corona crisis met het vele thuiswerken heeft dit nog eens extra onder druk gezet.
Minder comfortabel meer vitaliteitDus minder comfortabel en minder efficiënt leven & werken kan ons meer vitaliteit brengen. Plaats bijvoorbeeld je printer op een andere kamer, zet je auto wat verder weg van de plek waar je moet zijn, of doe een avondwandeling. Het verschil kan je zelf maken en elke dag is er een kans voor een vitaler leven.
Wil jij ook aan de slag met een vitaler leven, mail ons voor meer informatie over onze offline en online workshop info@awarenessinbusiness.com

Meer informatie over onze Awareness programma´s: www.awarenessinbusiness.com