Search
Close this search box.

Founder

Ella Taal

Na mijn studie Juridisch Politieke wetenschappen aan de Universiteit van Leiden werd ik intern consultant duurzaamheid bij Koninklijke Ahold. Na 4 jaar werkervaring als intern consultant en trainer communicatie-en onderhandeltechnieken voor ondernemingsraden vond ik dat ik voldoende werkervaring en ondergrond om mijn eigen onderneming te starten. Op 31-jarige leeftijd startte ik mijn eerste organisatieadviesbureau ‘Second Nature Management Consultants’ gespecialiseerd in het optimaliseren van de factor mens in ondernemingen (en organisaties) en werd ik ondernemer (1996).

Het ondernemen heb ik van huis uit meegekregen van mijn moeder, die eveneens als zelfstandige werkte en het ondernemen met het moederschap moeiteloos wist te combineren. Tijdens mijn ondernemerschap werd ik ook moeder van 3 dochters (inmiddels 26, 24 en 21 jaar oud). In september 2011 richtte ik, na een management buy out, Awareness in Business op, gespecialiseerd in het transformeren van Teams. Samen met partners ga ik aan de slag talloze teams te transformeren naar een zelfbewust team om betere resultaten te stimuleren.

Mijn passie is om een bijdrage te leveren aan de transformatie van teams, waarbij de mensen die in deze organisaties werken vanuit hun intrinsieke motivatie (talenten en eigen purpose) het beste van zichzelf laten zien en meer geluk op de werkvloer ervaren voor een goeie privé-werk balans. Hierbij kan ik mensen begeleiden naar een volgend niveau van bewustzijn, vanuit hun intrinsiek gemotiveerde potentieel. 

Bevoorrecht voel ik mij als ik zie dat mijn werk en energie bijdraagt aan meer bewustwording en een positieve verandering bij individuen en teams in organisaties.

Al ruim 25 jaar heb ik ervaring als zelfstandig (team)coach, trainer en organisatieadviseur voor diverse opdrachtgevers zoals PwC, DSM, Ahold, Boskalis, Prinses Maxima Centrum, Aeson Solutions, Ministerie van VROM, Sociale Zaken en het Openbaar Ministerie. Daarnaast ben ik gecertificeerd als DISC- en Motivation Factor practitioner, instrumenten die ik inzet aan het begin van een coachings- of leiderschapsontwikkelingstraject.

Sinds 2012 ben ik ook werkzaam in Caribisch Nederland. Onder andere leid ik teamontwikkelingsprojecten en veranderingstrajecten voor diverse klanten zoals de Port of Sint Maarten, Sint Maarten Medical Centre, Sint Maarten Government, Oyster Bay beach resort en Police Force Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

In 2021 startte ik mijn podcastserie Ella’s Table Talks, over vele aspecten van Persoonlijke en Zakelijke groei in de woelige tijden en complexe wereld waarin we leven. Telkens ontvang ik een nieuwe inspirerende gast aan mijn keukentafel om in dialoog te gaan over onderwerpen als: Teamontwikkeling, Leiderschap, Duurzaamheid, Efficiënte bedrijfsvoering en Bewustwording. Seizoen 2 is nu te beluisteren op Spotify en te bekijken op ons YouTube kanaal.

Beluister hieronder mijn eigen verhaal op mijn kanaal.

Vergroot je succes. Neem contact op.