Search
Close this search box.

Ella's Table Talks op Spotify & youtube
Seizoen 1

Podcast over vele aspecten van Persoonlijke en Zakelijke groei in de woelige tijden en complexe wereld waarin we leven. Ella ontvangt telkens weer een nieuwe interessante en inspirerende gast aan haar keukentafel om in dialoog te gaan over onderwerpen als: Teamontwikkeling, Leiderschap, Duurzaamheid, Efficiënte bedrijfsvoering en Bewustwording.

S1E6: Pieter Schoe over Teamontwikkeling en Pure Noodzaak voor een Gezond & Vitaal Team in een Krappe Arbeidsmarkt

Ella Taal in gesprek met Pieter Schoe – Oprichter van Team4Teams – Teamcoach, organisatie-adviseur en ondernemer. Ontwikkelaar van ‘Schaal van samenwerking’ een roadmap voor teamontwikkeling Pieter Schoe was boer, kweekte tulpen, werkte met jongeren die zware misdrijven pleegden, raakte vervolgens een leven lang gefascineerd door de weg naar een goeie samenwerking en de betekenis hiervan voor jou als persoon, het bedrijf en de duurzaamheid van de wereld. Startte zijn eigen bedrijf Team4Teams, dat de samenwerking in en tussen teams, horizontaal en verticaal ondersteunt. Creëerde een Roadmap voor Teamontwikkeling: ‘De Schaal van Samenwerking’

In deze aflevering o.a.: Overleven – Ontlopen – Samenwerken. Het werken met criminele jongeren, zijn passie en fascinatie voor daadwerkelijke Samenwerking en alle voorwaarden die nodig zijn om dat mogelijk te maken, de ontwikkeling van zijn eigen Roadmap ‘ De Schaal van Samenwerking’.

Veel luister- en of kijkplezier!

S1E5: Siets Bakker over Beter Inzicht door het stellen van 'Rake Vragen'

Ella Taal in gesprek met Siets Bakker – ondernemer, auteur, spreker, coach en organisatie-adviseur. Ze noemt zichzelf een echte ‘organisatie-nerd’

Siets Bakker is gefascineerd door vooral de dynamiek die plaatsvind tussen individuen, teams en organisaties. Met name de onuitgesproken of onbewuste gevoelens en drijfveren die onze perceptie en handelen sturen. Ze is naast spreker en coach ook auteur van diverse boeken over systemisch werken gericht op zowel individuen als organisaties.

In deze aflevering o.a.: het effect van het stellen van ‘Rake Vragen’, het analytische en systemische brein, Stilstand vs beweging; waarom stilstand meer energie kost dan bewegen.

Veel luister- en of kijkplezier!

S1E4: Maurits Groen over een Duurzame wereld, de Stikstof Crisis, en andere initiatieven

Ella Taal in gesprek met: Maurits Groen – serial entrepeneur, investeerder, schrijver, spreker, bevlogen groene ondernemer, CEO.

Huidige functie(s): (Co)Founder: MGMC.nl, Wholy Greens , Kipster, Wakawaka

In deze 4e aflevering: o.a:  van Voddenboer naar Eierboer, Persoonlijke motivatie, De Stikstof Crisis: “we hebben juist meer boeren nodig met aandacht voor de omgeving”. En verder; het Kipster- en CaringFarmers initiatief, DutchDryer, Drawdown Top 100 klimaatoplossingen en nog veel meer…

Veel luister- en of kijkplezier!

 

S1E3: Margot Cooijmans over Pionieren en Nieuwsgierigheid als Drijvende Kracht

Ella Taal in gesprek met: Margot Cooijmans: Jurist, schrijfster, ondernemer in hart en nieren, CEO.

Huidige functie: Director at Philips Foundation Impact Investments BV and Philips Foundation

In dit eerste deel van het 2-luik: over Pionieren, Nieuwsgierig zijn, de Waarde van gezien worden, Duurzaam Vastgoed, maar ook Leiderschap gericht op Duurzame resultaten. Werken op het snijvlak van Business, Technologie en Samenleving.

Klik hier als je liever ook beeld bij het geluid ziet! YouTube Video Afl. #3

S1E2: Arthur Hol over Mens boven Systeem, de Moedigheidsgraad en Psychologische Veiligheid

Interessante links: 

Conscious contracting | Appreciative inquiryAmy EdmondsonFrederick Laloux | LinkedIn Arthur Hol | Filosofie, publicaties & meer op Arthurhol.nl

Dit keer is Arthur Hol te gast, Jurist en Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Arthur heeft als HR-manager en organisatieadviseur gewerkt voor o.a. Shell, KLM en KPMG, en is actief als ‘advocaat plus’ programmadirecteur bij Governance University en als opleider bij zijn eigen bedrijf HRM College.  

Arthur werkt vanuit het motto ‘mens boven systeem’, aan de begeleiding naar nieuw leiderschap en nieuwe vormen van organiseren. Vooral rond de vraag hoe de wereld van de regels invloed hebben op bestuur, toezicht en medezeggenschap, arbeidsrecht en HRM. Onderwerpen waarover hij geregeld spreekt op conferenties en symposia. 

Zijn visie op leiderschap en eigentijdse rolinvulling van bestuur én HR.  Het belang van ‘crucial conversations’ Praktijktips voor ieder van de drie ‘moedigheidsgraden’ voor het ‘vastpakken’ van het nieuwe leiderschapsparadigma   Hoe gebruik je een ‘Talking Stick’ als (oeroud)instrument om mensen en organisaties te verbinden bij organisatiebrede dialogen, náást dialoogsoftware.

Veel luisterplezier!

S1E1: Thijs Linthorst over Uitdagingen van de DGA

In deze aflevering te gast; Thijs Linthorst, oprichter en managing partner van StratScan. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in strategie-ontwikkeling en -implementatie bij grote corporates en MKB-ondernemingen.

”Elke DGA zou minstens 2 dagen per maand moeten vrijmaken om te werken aan zijn business ipv in zijn business.”

In aflevering 1 onder andere aandacht voor de volgende onderwerpen:

De uitdagingen van de DGA in het algemeen in de verschillende fasen van zijn of haar onderneming. Het belang van een gedragen en gedegen strategie voor je onderneming en wat levert het op? Hoe neem je bij de uitvoering van de strategie je mensen mee als het belangrijkste “kapitaal” van je onderneming? Aan de business werken vs in de business werken; m.a.w. regelmatig aan de juiste koersbepaling werken i.p.v. altijd bezig zijn met daily business.

Interessante links:

StratScan | LinkedIn Thijs Linthorst

Vergroot je succes. Neem contact op.