Search
Close this search box.

Ella's Table Talks op Spotify & youtube
Seizoen 3

Podcast over vele aspecten van Persoonlijke en Zakelijke groei in de woelige tijden en complexe wereld waarin we leven. Ella ontvangt telkens weer een nieuwe interessante en inspirerende gast aan haar keukentafel om in dialoog te gaan over onderwerpen als: Teamontwikkeling, Leiderschap, Duurzaamheid, Efficiënte bedrijfsvoering en Bewustwording.

S3E1: Sandra Bouckaert - De impact van 'Deep Democracy' bij besluitvorming

Ella Taal in gesprek met Sandra Bouckaert – Ondernemer, auteur, oprichter van Let’s Connect – Teamcoach en Mediator voor Onderwijs, Zorg, Overheid en Kennisinstellingen. Gecerticifeerd Deep Democracy Instructor In deze aflevering o.a.: Deep Democracy, Participatief leiderschap & Rol-fluiditeit, het belang van het luisteren naar de minderheidsstemmen tijdens en na definitieve besluitvorming.

Sandra heeft onlangs haar boek “Als alle stemmen spreken” uitgebracht en wij spraken met elkaar over de Deep Democracy methode die in haar boek centraal staat Deep Democracy is een hedendaagse goed toepasbare besluitvormingsmethode die ingezet kan worden in Teams, in Directies, in Raden van Bestuur, in Maatschappen en zeker ook in gezinnen en relaties. Ook wel a way of life genoemd! Wij spraken over participatief leiderschap en over de noodzaak van de rolfluiditeit van de leider.

Dat je gewaardeerd wordt als leider om ook regelmatig in de rol van facilitator te stappen om alle stemmen in een team te horen.

Dit om ervoor te zorgen dat de eigen wijsheid van de minderheidsstem meegenomen wordt in het meerderheidsbesluit.

We spraken verder over de huidige jonge generaties op de werkvloer die veel baat zouden hebben bij deze methode of sterker nog deze methode zouden kunnen voorleven en of inbrengen in hun organisatie.

Veel kijk- en of luisterplezier!

Vergroot je succes. Neem contact op.