Search
Close this search box.

Ella's Table Talks op Spotify & youtube
Seizoen 3

Podcast over vele aspecten van Persoonlijke en Zakelijke groei in de woelige tijden en complexe wereld waarin we leven. Ella ontvangt telkens weer een nieuwe interessante en inspirerende gast aan haar keukentafel om in dialoog te gaan over onderwerpen als: Teamontwikkeling, Leiderschap, Duurzaamheid, Efficiënte bedrijfsvoering en Bewustwording.

S3E2: Loes Berkhout & Moniek Zegers - Samenleven in een Bewuste Tribe Cultuur

Ella Taal in gesprek Loes Berkhout & Moniek Zegers – Verbonden Aarde Pioniers en founders van Rippling.world In deze aflevering vertellen Loes en Moniek o.a. over hun eigen zoektocht en ervaringen in hun streven een bijdrage te leveren aan een samenleving die gebaseerd is op Tribal principes. Maar ook over hun initiatief – Rippling.world – een school voor innerlijke transformatie en inspiratiebron voor het zelf ervaren en ook verspreiden van een bewuste Tribe cultuur. Over hun opleidingen vanuit Rippling en initiatieven zoals het Verbonden Aarde Dorp, die eveneens bijdragen aan de verspreiding van een bewuste Tribe cultuur.

Ella over deze aflevering: “Mij is van dit gesprek bijgebleven dat je als persoon, ouder, kind, gezin of organisatie niet perfect hoeft te zijn. Menselijkheid is niet gelijk aan perfectionisme. En dat we elkaar hulp kunnen vragen en dat we terug mogen naar onze oorspronkelijkheid van samenleven en bij een “stam” horen met dezelfde waarden en grondbeginselen waarin je je als vanzelf als tweede natuur verbonden voelt. Dank jullie wel beiden!” 🙏

Veel kijk- en of luisterplezier!

Interessante Links:
 
 
Publicaties:
 

S3E1: Sandra Bouckaert - De impact van 'Deep Democracy' bij besluitvorming

Ella Taal in gesprek met Sandra Bouckaert – Ondernemer, auteur, oprichter van Let’s Connect – Teamcoach en Mediator voor Onderwijs, Zorg, Overheid en Kennisinstellingen. Gecerticifeerd Deep Democracy Instructor In deze aflevering o.a.: Deep Democracy, Participatief leiderschap & Rol-fluiditeit, het belang van het luisteren naar de minderheidsstemmen tijdens en na definitieve besluitvorming.

Sandra heeft onlangs haar boek “Als alle stemmen spreken” uitgebracht en wij spraken met elkaar over de Deep Democracy methode die in haar boek centraal staat Deep Democracy is een hedendaagse goed toepasbare besluitvormingsmethode die ingezet kan worden in Teams, in Directies, in Raden van Bestuur, in Maatschappen en zeker ook in gezinnen en relaties. Ook wel a way of life genoemd! Wij spraken over participatief leiderschap en over de noodzaak van de rolfluiditeit van de leider.

Dat je gewaardeerd wordt als leider om ook regelmatig in de rol van facilitator te stappen om alle stemmen in een team te horen.

Dit om ervoor te zorgen dat de eigen wijsheid van de minderheidsstem meegenomen wordt in het meerderheidsbesluit.

We spraken verder over de huidige jonge generaties op de werkvloer die veel baat zouden hebben bij deze methode of sterker nog deze methode zouden kunnen voorleven en of inbrengen in hun organisatie.

Veel kijk- en of luisterplezier!

Vergroot je succes. Neem contact op.