Search
Close this search box.

Ella's Table Talks op Spotify & youtube
Seizoen 2

Podcast over vele aspecten van Persoonlijke en Zakelijke groei in de woelige tijden en complexe wereld waarin we leven. Ella ontvangt telkens weer een nieuwe interessante en inspirerende gast aan haar keukentafel om in dialoog te gaan over onderwerpen als: Teamontwikkeling, Leiderschap, Duurzaamheid, Efficiënte bedrijfsvoering en Bewustwording.

S2E5: Ella Taal zelf over over haar Jeugd, initiatief voor Bewuste Jonge Vrouwen & Kansen pakken

Ella Taal, founder van Awareness in Business en trotse moeder van 3 zelfbewuste dochters, in gesprek met Loes Berkhout, Co-founder van Rippling.world

In deze aflevering o.a.: 

Loes vond dat ik zelf wel eens op het podium mocht komen te staan na 10 episodes de afgelopen 2 jaar, in de podcastserie waar ik anderen in het licht heb gezet. Het werd geen interview maar een heel mooi gesprek waarin Loes mij tevoorschijn luisterde.

Ze deed dat heel plezierig en kundig en daardoor ontstond er een sfeer van openheid en kwetsbaarheid. Zo had ik me niet eerder laten zien.

We spraken over mijn weg in het (werk)leven en mijn vroege kennismaking met natuur bewustzijn. Verder over kansen die zich aandienden en werden geopperd of gevraagd die ik zonder er lang over na te denken nam. Zoals Loes na het gesprek tegen me zei: dat er zoveel mensen dat in jouw zagen en dat heb je gevolgd.

Verder spraken we over de wijsheid van de jongere generaties namelijk zij geven aan wat echt belangrijk is wat we kunnen leren van deze generaties. Daarnaast ook aandacht voor alleenstaand moederschap en belangrijke facetten in de opvoeding.

Tot slot spraken we over het Ver-Draag-Zaam-Heid dat nu zo nodig is in Nederland en de rest van de wereld. In plaats van de energie te stoppen in strijd en wie er gelijk heeft in dialoog gaan om samen naar oplossingen te zoeken voor de huidige complexe problematieken. Samen verder dragen. 

Veel luister- en of kijkplezier!
Interessante Links:
 
 

S2E4: Casper Jones over zijn Persoonlijke en Zakelijke Transformatie

Ella Taal in gesprek met met Casper Jones – Ondernemer, Notaris, Schrijver, gepassioneerd Spreker en Intrinsiek Motivator

Specialist in veranderprocessen voor small and medium-sized companies (SMEs) naar zelf-organiserende en ‘steward-owned’ organisaties.

In deze aflevering o.a. de manier van organiseren van zijn organisatie (notariskantoor), waar hij enige jaren geleden in de directie zat, met de belangrijkste drijfveer en sturingsmechanisme: de intrinsieke motivatie van iedere medewerker. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent zodat je je talenten optimaal in kunt zetten. Wij spraken verder over zijn boek “Leiden met een leeg hoofd” waarin hij 7 bewustzijnsniveaus beschrijft van zijn eigen zoektocht. Tenslotte spraken we over zijn nieuwe missie en zijn focus om MKB-bedrijven te transformeren naar een nieuwe manier van werken, naar een cultuur waar de menselijke maat bovenaan staat! Als ook het invoeren van ‘steward ownership’ als laatste stap in de transformatie voor een duurzame bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord.

 

Veel luister- en of kijkplezier!

S2E3: Jitze Koops over Viral Change, Duurzame en Virale Cultuurverandering in de Organisatie

Ella Taal in gesprek met Jitze Koops – Directeur ‘raadgevend’ ingenieursbureau EversPartners, Ondernemer, gedreven ingenieur die in zijn vrije tijd zijn passie voor de wielrensport inzet voor goede doelen. 

In deze aflevering o.a.:  de kracht van Viral Change, 5 pillars of change, duurzame en virale cultuurverandering in een organisatie, interne influencers, samenwerken en het creëren van daadwerkelijke verbinding tussen medewerkers. Ook deze podcast-aflevering weer tips voor ondernemers.


Veel luister- en of kijkplezier!

S2E2: Jochem Uytdehaage over Boosten van je Geluk, Gezondheid en Prestaties

Ella Taal in gesprek met met Jochem Uytdehaaghe, voormalig Topsporter en Olympisch medaillewinnaar, Ondernemer, Spreker, Auteur en Founder van ‘De Uytdhaaging’ over zijn boek ‘Opgeladen’ en zijn missie om mensen een rijker leven te laten leven.  

 

In deze aflevering o.a.: Jochems drijfveren, levenslessen en inzichten die hij heeft beschreven heeft in zijn vorig jaar verschenen boek: “Opgeladen’, boost je geluk, gezondheid en prestaties”. Over Energiemanagement; de  4 ‘energie-batterijen’ die essentieel zijn voor een gezond en gebalanceerd leven. Over vitaliteit, intrinsieke motivatie en optimaal presteren. En natuurlijk ook zijn tips voor Ondernemers.

 

Veel luister- en of kijkplezier!
Interessante Links:
 
 
Publicaties:
 

Vergroot je succes. Neem contact op.